/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

COVID-19: Certificatele de vaccinare moldovenești vor fi recunoscute în Georgia 

missing
28 iunie 2021, ora 19:48

Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 emise de către Republica Moldova vor fi recunoscute în Georgia și invers. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, în urma întrevederii cu omologul georgian, David Zalkaliani.

Georgia este cea de-a treia țară, după Ungaria și Ucraina, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate Ministerelor Afacerilor Externe ale României, Turciei, Cehiei, Greciei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Au anunțat despre recunoașterea certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății, următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei și Muntenegru.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram