image
Sursa foto: dse.md

O adolescentă de 15 ani s-a înecat în râul Nistru

O minoră de 15 ani s-a înecat ieri în râul Nistru, în apropiere de localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Cadavrul acesteia a fost recuperat abia azi dimineață de către scafandrierii Direcției regionale căutare nr.1 din municipiul Chișinău.

Potrivit primelor informații, fata a mers la scăldat cu alte două minore. Două dintre ele au intrat în râu, iar una se afla pe mal. Peste o perioadă de timp fetele au dat semne că se îneacă. Minora aflată pe mal a încercat să le salveze, reușind să scoată la mal doar una dintre ele.

Fata în vârstă de 15 ani s-a scufundat sub apă și nu a mai ieșit. La fața locului au fost alertați salvatorii care au efectuat lucrări de căutare subacvatică pe parcursul serii, fiind suspendate noaptea.

Corpul neînsuflețit a minorei a fost găsit de echipa de scafandri la distanța de 70 de metri de locul presupus de înec, la o adâncime de 5 metri.

Pentru căutarea și recuperarea minorei a fost utilizat un scaner sonor. Potrivit informațiilor IGSU, de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 35 de persoane, inclusiv 5 minori.

În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate și necunoscute, iar persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită aflarea în locuri nesigure.

Noutăţile partenerilor

comentarii: