image
Sursa foto: anp.gov.md

Coronavirus: Oxford şi AstraZeneca au început testarea unui vaccin împotriva variantei beta

Universitatea Oxford a anunţat că a început să injecteze voluntari cu un vaccin creat alături de AstraZeneca împotriva variantei beta (sud-africane) a coronavirusului, în cadrul unui test clinic conceput pentru a-i evalua eficienţa, transmite AFP.

Conform unui comunicat dat publicităţii de Universitatea Oxford, aproximativ 2.250 de voluntari au fost recrutaţi din Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia şi Polonia pentru a participa la fazele II şi III ale testelor clinice pe voluntari umani.

Vaccinul candidat foloseşte aceeaşi tehnologie a vectorului viral (un adenovirus) ca şi vaccinul produs de AstraZeneca, aflat deja pe piaţă.

„Testarea dozelor de rapel a vaccinurilor existente şi a vaccinurilor împotriva noilor variante este importantă pentru a ne asigura că suntem cât mai bine pregătiţi în faţa pandemiei, în cazul în care utilizarea lor este necesară", a comentat profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, citat de Agerpres.

Rezultatele provizorii ale acestor teste clinice sunt aşteptate mai târziu în cursul acestui an şi vor fi transmise autorităţilor de reglementare pentru o evaluare în procedură accelerată a noilor vaccinuri, conform comunicatului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: