Ultima oră! Curtea de Apel Chișinău a respins contestația AUR privind secțiile de vot din diasporă: Ciocoi tace, Maia Sandu tace, Dodon și Voronin bat din palme. S-au înțeles!

Decizia a fost pronunțată acum câteva minute. Dorin Chirtoacă, ce candidează la parlamentare pe lista Alianței pentru Unirea Românilor a anunțat că va ataca refuzul Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi putem vedea clar cum diaspora a fost trădată de către toți. Ministerul de Externe, acoperit de Președinție și partidele pro-europene și-a schimbat, peste noapte, poziția și nu mai vrea 190 de secții, dar 150. Ciocoi tace, Maia Sandu tace, Dodon și Voronin bat din palme, deci avem un blat? S-au înțeles?”, a declarat Dorin Chirtoacă.

CEC a decis deschiderea a 150 de secții de vot peste hotarele țării. O decizie în acest sens a fost luată de membrii CEC, după ce au purtat discuții cu reprezentanții MAEIE.
Curtea Supremă de Justiție a respins recursul CEC şi a menţinut decizia Curţii de Apel, care obligă organul electoral să majoreze numărul secţiilor de vot de la 146 la cel puţin 190, pentru diasporă.
Dereck Hogan a avut o întrevedere cu conducerea instituției. Oficialii au discutat mai multe aspecte referitoare la organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, inclusiv prin prisma acțiunilor întreprinse de CEC pentru desfășurarea proceselor electorale și a provocărilor existente. O temă aparte a discuțiilor s-a referit la organizarea alegerilor în afara țării. Oficialii au realizat un schimb de informații și păreri în contextul deciziilor instanțelor de judecată pe marginea deschiderii secțiilor de votare în străinătate.


Pub