Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Vaccinează-te pentru a călători în…

„Vaccinează-te pentru a călători în siguranță”. Campanie de informare și vaccinare în rândul turiștilor care aleg să descopere locațiile pitorești din R. Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM) și Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că au lansat campania de informare și vaccinare în rândul turiștilor care aleg să descopere locațiile pitorești din R. Moldova.

Prima locație care a găzduit un punct de vaccinare și informare este Château Purcari. Atât angajații vinăriei, cât și oaspeții au fost informați de echipa medicală din cadrul Centrului de Sănătate Publică Ștefan Vodă despre vaccinarea împotriva COVID-19, iar unele persoane au ales să se vaccineze pentru a călători în siguranță și pentru a-și proteja sănătatea.

„Turismul intern a fost unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei în timpul pandemiei. Acum, responsabilitatea noastră e să ne vaccinăm și să revenim la o altă realitate, când putem călători liber și în siguranță. Mulțumim Asociației Naționale pentru Turism Receptor, echipei Château Purcari și reprezentanților altor locații turistice pentru receptivitatea de a se implica în procesul de informare a populației despre vaccinarea împotriva COVID-19”, a declarat consultantul principal din cadrul Direcției Politici în Sănătate Publică, Alexandru Dascalov.

„Suntem bucuroși să participăm în cadrul procesului de informare și vaccinare a populației. Astăzi, e singura soluție pentru a călători în siguranță și pentru a ne proteja de virus. Membrii ANTRIM au grijă de oaspeții lor și depun toate eforturile pentru a le oferi siguranță, conștientizând importanța vaccinării și respectarea măsurilor de protecție. Dragi turiști, vaccinați-vă împotriva COVID-19 pentru a vă putea bucura din plin de locațiile pitorești ale Moldovei”, a menționat directoarea executivă a Asociației Naționale pentru Turism Receptor, Victoria Bucătaru.

Alte acțiuni de informare și vaccinare a persoanelor care își propun să descopere Moldova vor fi organizate pe data de patru iulie curent, la Complexul Cultural Orheiul Vechi, anunță MSMPS.

Până în prezent, 688.125 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în R. Moldova. Cifra nu cuprinde persoanele vaccinate în România.