BAC 2020: când va avea loc sesiunea suplimentară la bacalaureat și cum te poți înscrie

BAC 2021 (14)

Astăzi, 27 iunie, elevii din întreaga țară și-au aflat rezultatele la examenele de bacalaureat. Din numărul total de liceeni 12,48 % (1 362 de persoane) nu au reușit să susțină toate probele în prima sesiune. De asemenea, mai mult din jumătate din candidați admiși din colegii și centre de excelență nu au reușit să susțină proba din prima sesiune (doar 1 972 de elevi din 4 601 au promovat BAC-ul). 

Pentru acești candidați există încă o încercare în acest an – proba suplimentară. Aceasta se va desfășura în perioada 19-26 iulie. Pentru participarea la sesiunea suplimentară, în zilele de 4 și 5 iulie, candidații vor depune o cerere în scris la Centrul de Bacalaureat în care au susținut probele în sesiunea de bază.

Amintim că, în perioada 27-28 iunie 2021, candidații care nu sunt de acord cu nota / notele obținute pot depune contestații la Centrele de Bacalaureat între orele 9.00–18.00. În aceiași perioadă, fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate la adresa www.bac.edu.md în baza unei parole oferite de instituția de învățământ în care și-a făcut studiile. Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate pe data de 4 iulie, după examinarea contestațiilor.

Testele de examene și baremele din acest an le puteți consulta AICI!


Dacă ești absolvent(ă) de liceu în acest an și ești interesat(ă) de toate noutățile legate de BAC, îți sugerăm să urmărești tag-ul de pe #diez „BAC-2021”.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente