fbpx

Curtea de Apel Chișinău: Magistrații vor examina contestația AUR cu privire la secțiile de vot de peste hotare

La 27 iunie curent, magistrații Curții de Apel Chișinău se vor întruni în prima ședință de judecată în procesul în care partidul „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR) cere modificarea hotărârii Comisiei Electorale Centrale din 23 iunie curent prin care s-a decis ca în diasporă să fie deschise 150 de secții de vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Datele de pe portalul instanțelor de judecată că dosarul a fost distribuit un complet de judecători unde raportor este magistrata Angela Bostan, scrie Ziarul de Gardă. 

„AUR a contestat hotărârea CEC de a deschide 150 de secții de vot în diasporă, deoarece decizia este ilegală, 150 este mai puțin decât 190, ori instanțele deja au stabilit că nu pot fi mai puțin de 190 de secții. E un abuz de putere ceea ce face CEC”, a declarat anterior pentru Ziarul de Gardă candidatul AUR la funcția de deputat Dorin Chirtoacă.

AUR este singurul concurent electoral care a contestat hotărârea CEC în instanță. Anterior, mai multe partide au cerut instanței să anuleze sau modifice hotărârile CEC prin care în diasporă au fost deschise 139, iar ulterior, 146 de secții de vot.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis miercuri, 23 iunie, deschiderea a 150 de secții de votare peste hotarele Republicii Moldova în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. S-a întâmplat după ce Curtea Supremă de Justiție a hotărât că numărul minim de secții de vot care ar trebui deschise în diaspora este 190.

Articole asemănătoare

Back to top button