image
Sursa foto: Igor Dodon/facebook

FOTO: Dodon s-a plimbat prin mulțime la Maraton și a plecat fără a se vaccina; Cum și-a motivat ulterior refuzul // UPDATE

Maratonul a început la ora șapte dimineața și va dura până la ora 22:00.

UPDATE 12:29 // Maratonul de Vaccinare anti-COVID, care se desfășoară astăzi, a fost vizitat de președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon care a anunțat anterior că va veni astăzi să se vaccineze cu serul rusesc Sputnik V.

După ce s-a plimbat prin mulțime, însă, Dodon a plecat fără să se mai vaccineze. Iată cum a explicat liderul socialiștilor acest gest al său:

„Astăzi am venit la Palatul Republicii ca să particip la maratonul de vaccinare împotriva COVID-19. Așa cum am menționat anterior, intenționez să mă vaccinez cu Sputnik V deoarece am mai mare încredere în acest vaccin. Am trecut tot rândul de oameni până la coadă și am discutat cu cei veniți. Am stat cu toți doritorii în rând și am decis să nu mă vaccinez până nu asigurăm toți doritorii cu Sputnik V”, a scris Igor Dodon pe facebook.

În context el a adăugat că în următoarele săptămâni la Chișinău vor ajunge încă câteva sute de mii de doze de vaccin Sputnik V.

Amintim că în cadrul Maratonului, sunt disponibile vaccinurile Astra-Zeneca, Sinopharm și vaccinul Sputnik V. Câteva sute de oameni s-au adunat încă înainte de ora 07:00 și din această cauză medicii au decis să înceapă procesul mai devreme.

Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, pe lângă medici asigură buna desfășurare a Maratonului voluntarii și polițiștii.

În ultimele șapte zile, peste 91.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în Republica Moldova, ceea ce înseamnă 631.346 de doze administrate în total și o rată de imunizare de 11,7%.

Ion Ceban/facebookIon Ceban/facebook
Ion Ceban/facebookIon Ceban/facebook

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: