image
Sursa foto: Ion Ceban/facebook

Peste 4000 de persoane s-au vaccinat azi la Palatul Republicii; Serul rusesc, promovat ostentativ de Dodon și Ceban

Ministerul Sănătății anunță că peste 4000 de oameni au fost vaccinați astăzi în cadrul Maratonului Vaccinării organizat de Primăria Chişinău şi Ministerul Sănătății la Palatul Republicii.

La Maraton au fost disponibile vaccinurile Astra-Zeneca, Sinopharm și vaccinul Sputnik V

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban a anunțat într-o postare plasată pe pagina sa de facebook, că 4000 de fapt sunt persoanele care au dat preferință serului rusesc Sputnic V.

„Este un număr record de persoane vaccinate într-o singură zi. Cei prezenți au solicitat în mare parte vaccinul Sputnik. Pentru municipalitate au fost repartizate inițial 3000 de doze, deoarece oameni erau mai mulți, în susținere a venit Mitropolia Moldovei care a oferit încă 1000 de doze, ceea ce a permis vaccinarea tuturor doritorilor care au venit la Maraton”.

Și liderul socialiștilor, Igor Dodon, a venit la Palatul Republicii, după ce a anunțat anterior că se va vaccina azi cu Sputnik V. După ce s-a plimbat prin mulțime, însă, liderul socialiștilor s-a răzgândit. Dodon și-a motivat refuzul, că „nu se va vaccina până nu va asigura toți doritorii cu Sputnik V”.

Denis Cernelea, secretar de stat la Ministerul Sănătății a ținut să precizeze într-un comunicat difuzat de minister că toate vaccinurile sunt bune.

„Ne bucură numărul mare de solicitări pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Toate vaccinurile prezente în Republica Moldova sunt sigure și eficiente, iar toate punctele de vaccinare din țară dispun de doze suficiente de vaccin”, a spus secretarul de stat.

Maratonul se va desfășura până la ora 22:00.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de 200 de medici și 60 de polițiști.

ss

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: