Peste 4.000 de persoane imunizate, iar dozele Sputnik V, epuizate. Maratonul vaccinării de la Palatul Republicii continuă cu alte seruri
Dozele de vaccin Sputnik V, distribuite pentru maratonul organizat la Palatul Republicii, au fost epuizate. Persoanele care vor să fie imunizate pot opta pentru serurile AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban.
Foto:
„În doar 7 ore - peste 4000 de persoane au fost vaccinate astăzi la Maratonul organizat de Primărie împreună cu Ministerul Sănătății. Cei prezenți au solicitat în mare parte vaccinul Sputnik.

Pentru municipalitate au fost repartizate inițial 3000 de doze, deoarece oameni erau mai mulți, în susținere a venit Mitropolia Moldovei care a oferit încă 1000 de doze, ceea ce a permis vaccinarea tuturor doritorilor care au venit la Maraton.

Mulțumesc celor peste 200 de medici implicați, circa 60 de polițiști, voluntari, angajații subdiviziunilor, care au organizat tot procesul.

Oamenii vor veni liniștit pe parcursul unei zile și vor face rapelul. Astăzi rămân deschise ușile pană la ora 22:00, pentru acele persoane care vor dori să administreze alte vaccinuri.
Stocul de Sputnik de 4000 de doze a fost epuizat”, a scris Ion Ceban.

Un nou maraton de vaccinare anti-Covid-19, cu disponibilitatea serului Sputnik V, AstraZeneca, Sinovac și Sinofarm este organizat astăzi la Palatul Republicii. Unii doritori au venit să prindă rând încă de cu seară. La ora 07:00, când a fost dat startul maratonului se formaseră deja cozi, erau câteva sute de oameni.


Igor Dodon a mers la maratonul vaccinării de la Palatul Republicii. Așa cum a menționat anterior, președintele PSRM, intenționează să-și administreze serul rusesc, deoarece are mai mare încredere în el, însă nu se va vaccina „până nu asigurăm toți doritorii cu Sputnik V.” Potrivit acestuia, în următoarele săptămâni se planifică să ajungă la Chișinău câteva sute de mii de doze de Sputnik V.


Pub