Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Coadă de aproximativ 10 km…

Coadă de aproximativ 10 km la intrarea în Grecia

foto simbol: hotnews.ro

Românii, inclusiv cei din R. Moldova, care merg în vacanță în Grecia stau din nou la cozi uriașe în vama Makaza, transmite digi24.ro. Pe mai bine de 10 km se întinde șirul de mașini. Persoanele care vor să intre în Grecia prin acest punct de frontieră trebuie să aștepte chiar și jumătate de oră pentru fiecare 500 de metri parcurși, unul dintre motive fiind numărul mic de ghișee deschise, constată sursa citată.

Lucrurile se mișcă greu pentru că polițiștii de frontieră greci verifică un document, care este obligatoriu de prezentat la intrarea în Grecia: formularul PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

Pe de altă parte, digi24 scrie că sunt foarte mulți șoferi indisciplinați care încearcă să fenteze coada și să se bage în față. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că sunt obosiți, sătui de drum și când mai văd pe alții că vin și se bagă în față vă dați seama că s-au creat niște comentarii și discuții aici la vamă.

Potrivit Ministerului de Externe de la București, situația ține în mod exclusiv de modul în care autoritățile elene decid să gestioneze punctele de frontieră. Și operatorii români din turism arată cu degetul către un anumit „balcanism” în atitudinea responsabililor de la Atena, transmite digi24.ro.

Cetățenii R. Moldova pot călători în Grecia dacă dețin un pașaport european și dacă sunt vaccinați cu ambele doze cu un vaccin omologat de Uniunea Europeană.