Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Elicopterul președintelui columbian lovit de…

Elicopterul președintelui columbian lovit de gloanțe în timp ce zbura aproape de granița cu Venezuela

FOTO: PRESIDENCY OF COLOMBIA/REUTERS

Elicopterul în care se afla președintele Columbiei Iván Duque a fost ținta unui atac armat, transmite Reuters. Incidentul s-a produs în momentul în care elicopterul s-a apropiat de granița cu Venezuela.

Președintele zbura către Cúcuta în nordul provinciei Santander, iar la bordul elicopterului se mai aflau ministrul apărării și guvernatorul provinciei.

Un purtător de cuvânt al președinției a precizat că nimeni nu a fost rănit, după ce s-a deschis focul asupra elicopterului prezidențial. Președintele Iván Duque a denunțat atacul și a menționat că nu este intimidat de „violență sau acte de terorism”.

„Statul nostru este puternic. Forțele de securitate au primit ordin să-i găsească pe cei vinovați”, a transmis acesta într-un mesaj video, publicat de Twitter, preluat de BBC.

Gruparea de stânga Armata Națională pentru Eliberare (ELN), cea care se presupune că ar stat în spatele atacului, acționează în regiunea Catatumbo, de la graniția cu Venezuela. Fondată în 1964 pentru a lupta împotriva „inechităților sociale”, ELN este considerată organizație teroristă de către Columbia, SUA și UE.

La începutul lunii, organizația a negat implicarea într-un alt atac cu bombă care s-a produs la o bază militară din regiune și care s-a soldat cu 36 de răniți, inclusiv doi consilieri militari americani.