Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSM oferă informații despre concursul…

CSM oferă informații despre concursul privind desemnarea a doi membri în componența Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor din rândul reprezentanților societății civile

Juriștii din rândul reprezentanților societății civile care doresc să devină membri ai Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor pot depune dosarele pentru a participa la concurs, anunță Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Instituția anunță că la 2 martie 2021 Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat concurs prin Hotărârea Plenului CSM nr. 51/5 pentru desemnarea a doi membri în componența Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor, organ specializat al CSM, din rândul reprezentanților societății civile.

„Având în vedere că în termenul stabilit, a depus cerere de participare la concurs doar un candidat, Plenul CSM a prelungit prin Hotărârea nr. 161/16 din 01 iunie 2021 termenul de depunere a cererilor de participare la concursul pentru suplinirea funcției vacante de membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor cu 20 de zile calendaristice din ziua publicării anunțului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Totodată, prin Hotărârea nr. 163/16 din 01 iunie 2021 Plenul CSM a anunțat concurs pentru desemnarea unui membru în componenţa Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor, din rândul reprezentanţilor societăţii civile, stabilind un termen de 30 de zile de la data publicării anunţului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova pentru depunerea cererilor de participare la concurs. Anunțurile privind concursurile menționate au fost publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 153-157 din 25 iunie 2021”, se menționează într-un comunicat al CSM.

Candidaţii din rândul reprezentanţilor societăţii civile pot depune la Consiliul Superior al Magistraturii cererile de participare la concurs până la data de 14 iulie 2021, inclusiv (în cazul concursului prelungit prin Hotărârea nr. 161/16 din 01 iunie 2021) sau până la data de 26 iulie 2021, inclusiv (în cazul concursului anunțat prin Hotărârea nr. 163/16 din 01 iunie 2021), anexând următoarele acte:

a) procesul-verbal privind recomandarea candidaturii pentru funcţia de membru, în cazul în care persoana este propusă de o organizaţie;

b) curriculum vitae cu o poză color (se prezintă şi în forma electronică – email: aparatul@csm.md);

c) copia buletinului de identitate;

d) copiile diplomelor de studii şi ale certificatelor de absolvire a cursurilor de perfecţionare profesională şi/sau de specializare;

e) cazierul judiciar;

f) referinţă de la ultimul loc de lucru;

g) declaraţia de avere și interese personale;

h) declaraţia pe propria răspundere privind întrunirea condiţiilor prevăzute la art. 8 din Legea privind statutul judecătorului.

Actele menţionate la lit. e), f), g) se prezintă în original, iar celelalte acte se prezintă în copii autentificate, precizează CSM.