Jucăriile miliardarilor: achizițiile extravagante ale celor mai bogați oameni din lume

26 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
26 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  MD Bani

Ce ați cumpăra dacă ați avea toți banii din lume? Unii optează pentru mașini scumpe și bunuri imobiliare suficient de mărețe pentru a face ca Palatul Buckingham să se simtă ca o cârpită modestă. Alții – precum acești miliardari – optează pentru opțiuni mai ciudate. Iată câteva dintre jucăriile cumpărate de miliardari.

Elon Musk și Lotus Esprit

Elon Musk este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, care a reinventat literalmente automobilul și a fost pionierul rachetelor spațiale refolosibile. Deci, ce cumpără Elon Musk pe care nimeni altcineva nu îl poate cumpăra?

Musk, a cumpărat o bucată de amintiri iconice ale Bond-ului. Domnul Musk a achiziționat iconicul Lotus Esprit din filmul „James Bond” din 1977, Spionul care l-a costat  1,3 milioane de dolari.

Deoarece mașina a fost folosită pentru scene subacvatice, a venit fără roți și nu putea circula pe uscat. Nici măcar nu este rezistentă la apă.

Steve Cohen și rechinul său tigru

Steve Cohen este un manager de fonduri speculative, miliardar care are o tendință pentru artă. Arta cu adevărat, foarte scumpă. Este bine cunoscut pentru achiziționarea piesei iconice Damien Hirst intitulată „Imposibilitatea fizică a morții în mintea cuiva care trăiește” în 2006 pentru 10,51 milioane de dolari. Are un rechin tigru de 4,2 metri suspendat într-un rezervor de formaldehidă.

S. Truett Cathy și batmobilul său

S. Truett Cathy a fost un milionar care a crescut lanțul american de fast-food Chick-fil-A pentru a deveni o franciză enormă. De asemenea, s-a întâmplat să fie un mare pasionat de automobile. Domnul Cathy a fost cucerit de Batmobile folosit în filmul din 1992 Batman Returns, așa că l-a cumpărat pentru 328.330 de dolari.

 

Bill Gates și … camera cu trambulină

El a fost cel mai bogat om din lume pentru o perioadă de aproape 20 de ani, dar nimic nu i-a luat fantezia lui Bill Gates decât să aibă o trambulină în jur. În ciuda faptului că deține o casă de 150 de milioane de dolari, domnul Gates a declarat pentru Reddit AMA că cea mai mare îngăduință a sa a fost o „cameră cu trambulină” din conacul său.

Roman Abramovich și cel mai mare iaht din lume

Roman Abramovich este un om de afaceri miliardar ruso-israelian și om politic care și-a câștigat banii printr-o companie de investiții private de mare succes. De asemenea, este cunoscut ca proprietar al clubului din Premier League Chelsea FC – dar nu aceasta este cea mai extravagantă achiziție a sa. Barca sa Eclipse, construită la un cost estimat la 550 de milioane de dolari, măsoară 162 metri, are două plăcuțe de elicopter și poate lansa un mini-submarin.

în 2013, superiahtul domnului Abramovich a fost plasat pe locul al doilea pe lista celor mai mari superiahturi din lume.

Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud și Salvator Mundi

Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud a cumpărat tabloul „Salvator Mundi” al lui Leonardo da Vinci pentru suma de 590 milioane USD de dolari. În 2019, s-a raportat că cele mai scumpe lucrări de artă din lume au fost instalate pe superiahtul de 810 milioane de dolari al lui Mohammed bin Salman.

 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău