fbpx

Prețul gazelor din Europa, la maximul ultimilor 13 ani. Rusia a redus exporturile către Europa

Exporturile de gaze naturale ale Gazprom, monopolul de stat al Rusiei, către Europa continentală au scăzut cu aproximativ o cincime în 2021, la niveluri pre-pandemice, în ciuda unei reveniri accentuate a cererii și a unor stocuri reduse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dezechilibrul a contribuit la creșterea prețurilor gazelor din Europa la cele mai înalte niveluri din ultimii 13 ani, crescând facturile cu energia pentru case și întreprinderi, scrie g4media.

Creșterea prețurilor vine în contextul unei perioade cu relații volatile între Rusia și Occident. Miercuri, Rusia a transmis că forțele sale au tras focuri de avertizare asupra unui distrugător britanic de pe coasta Crimeei, afirmații pe care Regatul Unit le-a negat.

În același timp, Germania și Franța au încercat săptămâna aceasta să calmeze tensiunile cu Rusia, propunând un nou plan al UE pentru un angajament mai strâns cu Moscova.

Directorii și analiștii din industria energetică au afirmat că, deși Gazprom își îndeplinește obligațiile contractuale pe termen lung, reticența sa de a spori aprovizionarea către Europa prin măsuri imediate, cum ar fi vânzări spot, pune presiune pe piață.

Articole asemănătoare

Back to top button