/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Partidul Noua Opțiune Istorică a contestat în instanță refuzul CEC de a-i înregistra simbolul electoral

26 iunie 2021, ora 15:04

Partidul Noua Opțiune Istorică, devenit Partidul Alternativă și Șanse, abreviat PAȘ, a contestat în instanță refuzul Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a-i înregistra simbolul electoral, care este similar cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Prima ședință de judecată va avea loc luni, 28 iunie, la Curtea de Apel Chișinău. 

Potrivit informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, contestația celor de la formațiunea politică condusă de Svetlana Chesari, va fi examinată de un complet de magistrați al căror raportor este judecătorul Anatolie Minciună.

Amintim că în ședința de marți, 22 iunie, CEC a refuzat să înregistreze simbolul electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică, redenumit în Partidul Alternativă și Șanse, din motiv că seamănă izbitor de mult cu cel al PAS.

Formațiunea politică a avut la dispoziție câteva zile să prezinte un nou simbol electoral, lucru care nu s-a întâmplat. Astfel, cel mai probabil, formațiunea politică va figura fără un simbol în buletinele de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Cap de listă al partidului este Svetlana Chesari, vizată într-un dosar penal privind delapidarea unui milion de euro, bani din fonduri europene, destinați unor proiecte cu menire socială în raioanele Ungheni și Criuleni. Dosarul încă se află pe rol la Procuratura Anticorupție. Chesari se declară nevinovată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram