/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

20 de milionari în lei, pe lista PAS la parlamentare. Candidații formațiunii, care declară cele mai „grase” venituri

missing
26 iunie 2021, ora 17:27

Douăzeci dintre candidații de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie sunt milionari în lei. Cel mai bogat dintre ei este Andrei Spânu, în prezent secretar general al Aparatului președintelui Republicii Moldova. Potrivit portalului alegeri.md, Spînu a indicat în declarația prezentată la Comisia Electorală Centrală (CEC) venituri de aproape 9 milioane de lei, obținute în ultimii doi ani.

Cei mai mulți bani, peste 6 milioane de lei, au venit de la compania Wupp Ltd, înregistrată în Marea Britanie, la care este proprietar, dar și de la Cancelaria de Stat. De asemenea, alte peste 1,5 milioane de lei sunt declarate în calitate de venituri de la o altă companie pe care o deține, înregistrată în Hong Kong.

Fosta ministră a Justiției și ex – candidată la funcția de deputat pe circumscripția de la Hâncești, Olesea Stamate este a doua cea mai bogată de pe lista PAS, cu venituri de 4,8 milioane de lei. Majoritatea banilor sunt veniturile soțului său, de la o companie de telecomunicații, circa 4,2 milioane de lei.

Tot venituri de 4,8 milioane de lei a declarat și candidatul cu numărul 46, antreprenorul Ion Șpac. Acesta a indicat 150 de mii de euro din activitatea sa de antreprenoriat și 80 de mii de euro de la locul de muncă al soției sale.

Candidatul cu numărul 56, Iulia Dascălu a declart venituri de 3,6 milioane de lei. Dasccălu este agent de asigurare, la fel ca și soțul ei.

Doina Gherman, Veronica Roșca, Dumitru Alaiba și Boris Marcoci au indicat venituri de peste 2 milioane de lei. Acestea reprezintă onorariile salariale din activitatea de la Parlament și veniturilor soților/ soțiilor.

Natalia Gavrilița și Mihai Popșoi, locurile 2 și respectiv trei în lista PAS au declarat că au obținut în ultimii 2 ani venituri în valoare de 1,6 milioane de lei, în timp ce Sergiu Litvinenco, numărul 4 în listă a indicat venituri de 1,3 milioane de lei, ale sale și ale soției.

Tot venituri de peste un milion de lei au declarat Vladimir Bolea, Lilian Carp, Virgiliu Pâslariuc, medicul Adrian Belîi, economistul Dumitru Budianschi, inginerul Oleg Canațui, economista Marina Morozova, managerul Andrian Cheptonar și electricianul Ion Babici.

Liderul PAS, Igor Grosu, care este cap de listă, a indicat venituri de peste 624 de mii de lei. Circa 47 de mii de lei au fost obținuți în urma înstrăinării unor bunuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram