vineri, 19 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
HomepageAgroEcoVIDEO. Cum elvețienii atrag păsări și insecte utile în plantațiile de viță de vie

VIDEO. Cum elvețienii atrag păsări și insecte utile în plantațiile de viță de vie

Recomandate

Plantațiile viticole reprezintă un mare potențial pentru biodiversitatea naturală. Numeroase specii rare de animale și plante pot fi întâlnite în acest habitat.

Această diversitate, totuși, s-a diminuat considerabil, deoarece podgoriile au fost restructurate, fiind adaptate pentru lucrări mecanizate și sunt utilizate în cantități mari produse chimice de uz fitosanitar pentru protecția plantelor.

În acest videoclip, specialistul în agroecologie Markus Jenny de la Institutul Ornitologic și vinificatorul Matthias Nigg de la vinăria Lindenhof din Osterfingen / SH relatează despre posibilitățile de restabilire și conservare a biodiversității prin măsuri specifice.

Citește și despre Gândacul de Colorado – metode bio de combatere.

În baza exemplelor concrete, aceștia explică cum pot fi protejate habitatele și cum pot fi realizate lucrările mai eficient din punct de vedere al resurselor.

*Acest material a fost tradus în cadrul proiectului ”InfOrganic Moldova 2020-2022”, implementat de A. O. „Educație pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundației ”Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED). Adresăm sincere mulțumiri finanțatorului.

Translator: Nadia Radețchi

(!) Ai o întrebare legată de agricultura durabilă? Ne-o poți adresa pe adresa de email [email protected] sau în grupurile de Viber Agrobiznes Club și AgroEco. Săptămânal, răspundem la întrebările relevante împreună cu experții din domeniu. Răspunsurile le puteți găsi mai jos, dar le publicăm și pe Viber, Newsletter sau Facebook.

Video

Citește și ›

AgroEco

Alătură-te pe Viber grupului producătorilor și pasionaților de agricultură organică din Moldova!

AgroEco