image
Sursa foto: procuratura.md

Mandat de arest pentru fostul administrator special al Unibank, în dosarul fraudei bancare

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile a fostului administrator special al Unibank la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Demersul procurorilor admis de către judecători face parte din dosarul denumit generic „frauda bancară”, pe segmentul eliberării a peste 5 milioane de euro din contul garanțiilor bancare din 2015, în cadrul administrării speciale a Unibank.

Reamintim că, persoana a fost reținută urmare a perchezițiilor la domiciliul și în biroul de serviciu al acesteia din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. Telefoanele, calculatoarele și alți purtători de informații electronice, ridicate în cadrul perchezițiilor, urmează a fi supuse expertizării.

Potrivit legii, infracțiunea de care persoana este învinuită se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani și 15 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: