image
Sursa foto: AFP

FOTO // Primele indicii: care este cauza prăbușirii clădirii din Miami Beach; Circa 100 de oameni sunt încă dispăruți

Echipele de căutare au detectat sunete sub dărmături, precum lovituri în beton, dar nu au auzit nicio voce, la câteva ore după ce o secţiune mare din Champlain Towers South s-a prăbuşit, în Surfside, în apropiere de Miami Beach.

Încă nu se ştie care este motivul pentru care blocul, vechi de 40 de ani, s-a prăbuşit, însă oficiali locali au menţionat că se lucra la acoperişul blocului de 12 etaje, alături de alte reparaţii.

Primarul din Miami-Dade, Daniella Levine Cava, a precizat că 99 de persoane sunt în continuare date dispărute, la 18 ore după ce clădirea s-a prăbuşit. Alte 102 persoane, despre care se credea că sunt dispărute, au fost localizate.

„Erau probleme de structură, evident – clădirea s-a prăbuşit”, a spus Levine Cava. Aceasta a mai precizat că ingineri structurali, alături de pompieri, lucrează pentru a asigura partea rămasă în picioare a clădirii.

Un oficial a precizat că 35 de persoane au fost evacuate din porţiunea rămasă în picioare clădirii, iar echipele de intervenţie folosesc câini în căutarea supravieţuitorilor.

Căutările ar putea dura „cel puţin o săptămână”, a estimat Andrew Hyatt, un oficial din Surfside, într-o conferinţă de presă, transmite Aleph News.

„Echipele de salvare se află printre dărmături, alături de câini. Este un loc foarte periculos în momentul ăsta. Foarte instabil”, a precizat directorul Poliţiei din Miami-Dade, Freddy Ramirez.

„Se află în modul de căutare şi salvare, şi vor fi în modul ăsta pentru ceva timp. Nu renunţă. Continuă munca pe timpul nopţii. Nu se opresc”, a adăugat el. Ramirez a mai precizat că numărul persoanelor rănite şi dispărute poate fluctua.

Oficialii au declarat că blocul, construit în 1981, se afla în procesul de recertificare, necesitând reparaţii, în timp ce o clădirea adiacentă se afla în construcţie.

Champlain Towers South avea peste 130 de apartamente, dintre care 80 ocupate. În ultima vreme, clădirea a fost supusă mai multor inspecţii, alături de construcţia clădirii adiacente.

„Erau probleme la garajul subteran. Erau unele crăpături minore, care doar ce au fost reparate. Nimic de o amploare care ar putea indica faptul că există o problemă structural care ar putea duce la ceva catastrofal”, a spus comisarul din Surfside, Charles Kesl.

AFPAFP
AFPAFP
AFPAFP

Noutăţile partenerilor

comentarii: