image
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Moldovean prins de autoritățile române cu un permis de conducere fals; A vrut să se angajeze ca șofer în Europa

Un bărbat cu cetățenia RM, care avea un permis de conducere fals, procurat cu scopul de a se angaja ca şofer pe teritoriul Uniunii Europene, a fost depistat de poliţiştii de frontieră. S-a întâmplat în această dimineață în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni.

„Bărbatul în vârstă de 44 de ani.s-a prezentat pentru formalităţile de frontieră, ca pasager într-un autoturism, înmatriculat în Germania. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei.

În portofelul bărbatului polițiștii au descoperit un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Polonia, cu datele de identificare şi fotografia bărbatului. Documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, susține Denis Lazăr Comisar-şef de poliție.

Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere prin intermediul unei persoane, ale cărui date nu le cunoaşte. A plătit pentru asta suma de 150 de euro, cu intenţia de a se angaja ca şofer pe teritoriul Uniunii Europene. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: