image
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Lockdown de o săptămână în centrul orașului Sydney și suburbii: Autoritățile vor să limiteze răspândirea variantei „Delta”

Peste un milion de locuitori din centrul orașului australian Sydney și din suburbiile sale estice vor intra într-un lockdown de o săptămână începând de vineri. Măsura a fost instituită din cauza creșterii numărului cazurilor de infectare cu tulpina Delta a coronavirusului, informează BBC. Autoritățile australiene încearcă astfel să limiteze îmbolnăvirile în contextul în care varianta Delta este cunoscută ca fiind mult mai contagioasă.

Acesta este primul lockdown major instituit în cel mai mare oraș din Australia din luna decembrie și până acum, perioadă în care ritmul infectărilor a fost ținut sub control.

„Nu vrem ca această situaţie să treneze timp de săptămâni, vrem să se încheie mai devreme”, a declarat premierul statului New South Wales (NSW), Gladys Berejiklian, potrivit sursei citate. Oficialul a precizat și că autoritățile sanitare au considerat că deocamdată se impune doar un blocaj limitat, evitând astfel închiderea întregului oraș cu peste 5 milioane de locuitori.

Astfel, începând de sâmbătă, locuitorii din zonele afectate, precum și cei care lucrează în aceste părți ale orașului vor trebui să rămână acasă. Rezidenții vor putea să-și părăsească locuințele doar pentru activități esențiale, din motive medicale, pentru a face exerciții fizice în aer liber sau pentru a merge la cumpărături.

Lockdown-ul a fost instituit până la data de 2 iulie

Cei care trăiesc în zonele unde s-a înregistrat o creștere a cazurilor de contraminare au deja interdicția de a circula în afara orașului, în timp ce alte state și teritorii australiene au blocat sosirile rezidenților din Sydney.

Potrivit presei australiene, vineri, au fost raportate 22 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, după un prim caz de infectare înregistrat miercuri în zona plajei Bondi. Persoana infectată este un șofer de limuzină care a transportat echipajul unei areonave de linie care face zboruri internaționale. Despre varianta Delta a coronavirsului, cunoscută și ca cea indiană, se știe că este cu 60% mai contagioasă decât varianta Alfa, cea britanică, aceasta fiind, la rândul ei, cu 50% mai transmisibilă decât tulpina originală, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: