(video) Victor Chironda: „Nu văd absolut niciun motiv pentru care ar trebui să demisionez”

Viceprimarul capitalei, Victor Chironda, spune că nu vede niciun motiv pentru care să demisioneze din funcția pe care o deține. Despre aceasta a anunțat Chironda, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: Captură video

„Eu personal nu văd absolut niciun motiv pentru care ar trebui să demisionez, eu am fost corect față de funcția mea, față de obligațiile mele, față de orășeni și chiar nu văd care ar fi motivul pentru care să-mi dau demisia. În continuare mă voi ocupa de problema Hotelului Național, voi contesta în instanță toate actele și procedurile inițiate asupra mea ca fiind metode de presiune și discriminare, având în vedere poziția mea pe mai multe subiecte. Astfel, voi demonstra că toate acestea așa zise anchete de serviciu, lipsă de la locul de muncă și alte lucruri sunt niște fake-uri.

Îmi pare rău că, colegii din Primărie, mai ales colegii cei care lucrează de mulți ani aici, nu cei care au venit acum recent, sunt impuși să facă parte din aceste jocuri murdare și din aceste acțiuni nu tocmai legale. Dacă apărarea drepturilor mele înseamnă terorizarea cuiva așa cum a afirmat domnul primar, eu nu cred că este așa așa. Cel mai terorizat sunt eu, pentru că eu cred că nimănui nu i-ar fi plăcut să i se facă acte false de constatare a lipsei de la locul de muncă”, a declarat Chironda.

Precizăm că marți, 22 iunie, în cadrul conferinței de presă, Ion Ceban i-a sugerat lui Victor Chironda să-și dea demisia. La scurt timp, Chironda a venit cu o reacție pe rețelele de socializare, însă nu a menționat dacă își va da demisia.

Pe 23 iunie, primarul general, Ion Ceban, i-a retras viceprimarului Victor Chironda atribuțiile de coordonare a Direcției Arhitectură și dreptul de a semna dispoziții și acte în domeniul urbanismului, arhitecturii și construcțiilor.

Urmăriți live pe UNIMEDIA:


Scandalul la Primărie a început săptămâna trecută, după ce Victor Chironda a anunțat că va cere demisia Svetlanei Dogotaru și suspendarea actelor de demolare a Hotelului Național, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect.

Ulterior, edilul capitalei, Ion Ceban, a spus că va oferi mai multe comentarii despre declarațiile făcute de adjunctul său, Victor Chironda, ce vizează demolarea Hotelului Național, la întoarcerea din deplasarea din România. Până atunci însă, primarul i-a sugerat lui Chironda să vină cu explicații pe absențele nemotivate de la serviciu, „întrucât acestea au pus pe stop mai multe proiecte urbanistice importante”.

Viceprimarul Victor Chironda a venit cu o replică la declarațiile făcute de către primarul capitalei Ion Ceban. Acuzat că ar fi lipsit nemotivat de la muncă zile întregi, Chironda spune că din cauza infectării cu Covid-19, concediul planificat pentru 13-26 mai a fost amânat, iar la 29 mai, după ce s-a tratat a solicitat prelungirea concediului nefolosit, pentru a putea reveni la muncă pe 14 iunie. „Dacă voia să afle detalii despre starea mea de sănătate nu avea decât să răspundă la telefoane și mesaje”, a scris Chironda într-o postare pe facebook.

Joi, în cadrul Primăriei Chișinău a fost format „un grup de lucru care are ar avea drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu, precum și în vederea consecințelor faptei constatate. Viceprimarul capitalei, Victor Chironda a sesizat Procuratura Generală și Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării referitor la inițierea anchete de serviciu pe numele său de către Ion Ceban, după ce ar fi lipsit nemotivat de la serviciu. 


Pub