La mare, în Ucraina: Vezi cum poți călători în țara vecină fără a sta în carantină

Moldovenii pot călători în Ucraina prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei polița de asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau cheltuielile de carantină. Pe lângă asta trebuie să dețină și un test negativ la Covid sau un certificat de vaccinare complet. Datele au fost actualizate astăzi, anunță reprezentanții Ambasadei RM în Ucraina.

Foto: valentintur.md
Astfel, cetățenii Republicii Moldova trebuie să dețină unul dintre următoarele documente:
- rezultatul negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau
- rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau
- certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra Covid-19 cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.

Documentele menționate urmează a fi eliberate în limba engleză sau cu traducerea lor în limba engleză. Testarea, vaccinarea și autoizolarea nu sunt necesare copiilor cu vârsta sub 12 ani.

În absența poliței de asigurare și a unuia din documentele enumerate mai sus trecerea frontierei de stat pentru intrare în Ucraina sau tranzit va fi refuzată de autoritățile ucrainene.

Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului Covid-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina. 


Pub