Au furat bani și bijuterii de peste jumătate de milion de lei. Doi bărbați riscă să stea la pușcărie până la 12 ani

Doi bărbați, în vârstă de 26, și respectiv 28 de ani, au fost plasați în arest fiind suspectați de furt. Potrivit procuraturii, cei doi ar fi furat bani și bijuterii care depășesc suma de 600 mii lei.

Foto: colaj

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, de comun cu Direcția de Poliție a UTA Găgăuzia și Inspectoratul Național de Investigații au reușit deconspirarea grupului, care au comis furturi de proporții în orașele Ceadîr-Lunga și Taraclia.

Membrii grupului sunt cercetați pentru furtul, în luna martie a anului 2021, a sumei de 12.000 lei depozitați în safeul unui magazin, precum și bijuterii în valoare de peste 600.000 lei puse în vânzare într-un magazin specializat. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate sume de bani, bijuterii, articole vestimentare, măști și arme deținute ilegal (pistol de model Baikal-442 și o pușcă cu țeavă lisă).

Investigațiile continuă întru stabilirea tuturor membrilor grupului și a bunurilor sustrase, astfel încât să devină posibilă recuperarea pagubelor părților vătămate. Pentru faptele incriminate, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 12 ani.



Pub