Inima Parcului Valea Trandafirilor „salvată” de construcția unui centru polivalent: Primăria a câștigat la CSJ procesul cu S.A. „Restaurant Doina”
Curtea Supremă de Justiție a dat câștig de cauză Primăriei municipiului Chișinău în dosarul intentat la cererea S.A „Restaurant Doina”, iar hotărârea de judecată anterioară emisă în defavoarea primăriei a fost anulată integral. Astfel, în inima parcului Valea Trandafirilor nu va mai fi ridicat un centru polivalent, așa cum intenționa să facă un agent economic, anunță primarul capitalei, Ion Ceban.
Foto: colaj
Primarul capitalei anunță că la data de 23 iunie 2021 a fost finalizată examinarea cauzei civile intentată la cererea societății pe acțiuni S.A. „Restaurant Doina” împotriva primăriei municipiului Chișinău.

„Cauza a fost inițiată la începutul anului 2019 în baza cererii S.A. „Restaurant Doina”, prin care aceștia au solicitat eliberarea certificatului de urbanism pentru proiectarea unui centru polivalent cu funcții comerciale, de agrement, cu spații hoteliere și parcare auto subterană. După mai multe hotărâri controversate în conformitate cu care instanțele inferioare chiar au obligat primăria să elibereze certificatul de urbanism solicitat, ieri, la data de 23 iunie 2021, cu participarea Direcției asistenta juridică, Curtea Supremă de Justiție a pus punct în litigiu dat și a pronunțat decizie irevocabilă prin care cererea societății pe acțiuni “Restaurantul Doina” a fost respinsă”, a scris Ceban.

Terenul pe care SA „Restaurant Doina" intenționa să ridice construcția se află chiar în inima parcului Valea Trandafirilor a sectorului Botanica din capitală.



Pub