(doc) Stare de alertă la Otaci, după un scandal interetnic de proporții: Anulează distracțiile nocturne și interzic consumul de alcool

La Otaci se interzice tuturor agenților să comercializeze băuturi alcoolice după ora 19:00, iar activitatea discotecilor se suspendă. Restricțiile au fost aprobate astăzi de către membrii Comisiei teritoriale pentru Situații Excepționale, după ce zeci de persoane s-au bătut ieri, în urma unui conflict între familiile de romi și reprezentanții altor etnii din localitate.

Foto: Captură video

Potrivit deciziei de astăzi, se permite minorilor să se afle în locurile publice doar în prezența însoțitorului matur după ora 20:00.

Restricțiile au fost stabilite începând cu 25 iunie și până pe 9 iulie.

Zeci de persoane s-au bătut ieri, la Otaci, în urma unui conflict între familiile de romi și reprezentanții altor etnii din localitate. Participanții au aruncat cu pietre, au folosit bâte, dar și spray lacrimogen. Totul s-a întâmplat la amiază, când în cartierul romilor au venit zeci de locuitori din Ocnița. Potrivit oamenilor legii, ceartă a început câteva zile în urmă, când o minoră se plimba pe malul Nistrului și a fost bruscată de niște persoane de origine romă. 

Decizie-6-CSE by UNIMEDIA on Scribd


Pub