Principală  —  IMPORTANTE   —   Un nou maraton de vaccinare…

Un nou maraton de vaccinare la Palatul Republicii. Cu ce seruri împotriva COVID-19 este posibilă vaccinarea

Un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19 se desfășoară sâmbătă, 26 iunie, la Palatul Republicii. În cadrul maratonului este posibilă vaccinarea cu serurile Sputnik V, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

UPDATE: Câteva sute de oameni așteptau în rând să se vaccineze încă de la ora 07.00. Rândurile sunt de câțiva zeci de metri, încă de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

UPDATE, ora 10.30. Primarul capitalei anunță că la maraton participă circa 200 de medici, 60 de polițiști și mai mulți voluntari. „Oamenii au format rând începând cu 31 August pe strada București până la Palatul Republicii! Până la această ora sunt vaccinați circa 1600 de persoane. Deja sunt mai puțini oameni”, a precizat edilul.

Sute de oameni stau în rând pentru a se vaccina

Doritorii se pot imuniza cu serurile anti-COVID-19, la Palatul Republicii, începând cu ora 7 dimineața și până la ora 22:00.

„Precizăm că locul de așteptare pentru oamenii sosiți la maratonul de imunizare urmează a fi organizat din strada N. Iorga, intersecție cu str. București, astfel ca cetățenii să se poată adăposti la umbra copacilor”, se arată într-o notă informativă a Primăriei mun. Chișinău.

 „Vrem să depășim situațiile de genul: că nu s-a știut de disponibilitatea unuia sau altui ser în policlinici. Totodată, îndemn cetățenii să nu se înscrie în diferite liste, pentru că va fi un rând unic, după principiul: primul venit-primul servit”, a specificat Ion Ceban, primarul capitalei.

Peste 5500 de oameni din diferite regiuni ale țării s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului de vaccinare, care s-a desfășurat la Palatul Republicii, în perioada 28-30 mai. În cadrul maratonului au fost disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, prezente în R. Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac. La a doua zi de la inaugurarea maratonului, cele 2754 de doze de vaccin Pfizer, care au fost distribuite la Palatul Republicii, s-au epuizat.