11:37:18 19.04.2024
Stiri

VIDEO // OPERAȚIUNE Franța-România-R. Moldova: Gruparea care a exploatat peste 200 de cetățeni ai R. Moldova pe șantierele din Franța, DESTRUCTURATĂ: Zeci de mii de acte, FALSIFICATE pe teritoriul R. Moldova

Actualitate 25.06.2021 11:05 Vizualizări3645 Autor: Ziarul National
VIDEO // OPERAȚIUNE Franța-România-R. Moldova: Gruparea care a exploatat peste 200 de cetățeni ai R. Moldova pe șantierele din Franța, DESTRUCTURATĂ: Zeci de mii de acte, FALSIFICATE pe teritoriul R. Moldova


O grupare criminală specializată în trafic de ființe umane, organizarea migrației ilegale, fals de documente oficiale și spălare de bani, cu ramificații în trei state, a fost destructurată în urma unei ample operațiuni desfășurate în comun de către oamenii legii din Franța, România și R. Moldova.

Este vorba despre gruparea condusă de un cetățean român, despre care presa din Franța scria, în februarie curent, că exploata cetățeni ai R. Moldova pe șantierele de construcție din Franța.

Sergiu Rusu de la Procuratura Generală a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că este vorba de peste 200 de victime ale traficului de ființe umane - cetățeni ai R. Moldova care ajungeau în mare parte cu acte false în Franța și erau obligați să muncească din greu la construcții pe bani puțini și să locuiască în condiții mizere.

„Celula” din R. Moldova a grupării activa de circa șase ani și era responsabilă de falsificarea actelor. Potrivit procurorului, falsificatorii de acte ar fi obținut venituri de circa 20 de milioane de lei, prețul pentru un act falsificat variind între 100 și 300 de euro. Printre „clienții” care au apelat la asemenea servicii s-ar număra și angajați ai Serviciului Vamal sau ai Inspectoratului General al Poliției.

CITIȚI și Zeci de cetățeni ai R. Moldova, SCLAVI la construcții, în Franța: Rețeaua era condusă de un cetățean român. Profit ILEGAL de MILIOANE de euro

Artur Nistreanu de la Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații a adăugat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că pe teritoriul municipiului Chișinău au fost depistate mai multe tipografii clandestine în care erau falsificate acte de identitate românești, pașapoarte ale diferitor state din UE, permise de conducere moldovenești, diplome de studii etc.

De asemenea, au fost depistate 183 de ștampile ale diferitor instituții de stat și private. În total, gruparea din R. Moldova ar fi falsificat peste 10 000 de acte.

În Franța au fost reținute 14 membri ai grupării, cu cetățenie franceză, română și moldovenească, iar pe teritoriul R. Moldova sunt 30 de persoane cu statut de învinuit sau bănuit în cadrul cauzei penale ce vizează activitatea organizației criminale.

Polițiștii și procurorii arată că figuranții în această cauză sunt din Chișinău și raionul Ialoveni, inclusiv transportatorii care efectuau curse regulate spre Franța și duceau actele false și persoanele racolate de grupare.

Oamenii legii din R. Moldova au aplicat sechestre pe 18 bunuri imobile și 12 mașini de lux în valoare totală de 25 de milioane de lei.

Membrii grupării riscă până la zece ani de închisoare pentru falsificare de acte și până la 20 de ani de detenție pentru trafic de ființe umane.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md