16:45:28 24.04.2024
Stiri

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon! Motivul care a determinat-o să ia decizia

Actualitate 25.06.2021 12:29 Vizualizări2613 Autor: Ziarul National
Simona Halep s-a retras de la Wimbledon! Motivul care a determinat-o să ia decizia


Sportiva a explicat că a luat cu greu decizia, însă a fost nevoită să se retragă din cauza accidentării la gambă.

Simona Halep s-a retras de la Wimbledon

„Cu tristețe anunț că mă retrag de la acestă ediție a turneului de la Wimbledon din cauză că nu m-am putut recupera complet după accidentarea la gambă.

Am dat totul pentru a putea juca la Wimbledon. Acum doi ani am trăit momente speciale aici. Eram entuziasmată și onorată să revin pe teren ca deținătoare a trofeului.

Din păcate, corpul meu nu a cooperat și trebuie să amân revenirea la Wimbledon pentru anul următor. Recunosc că sunt foarte dezamăgită din cauza acestei situații. Această perioadă a fost dificilă pentru mine, să ratezi două turnee majore (n.r. Simona Halep a ratat și Roland Garros din cauza aceleiași accidentări) reprezintă o provocare atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar sper că această încercare mă va face mai puternică atât ca om, cât și ca sportiv. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere și pentru susținere”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Simona Halep s-a accidentat la gamba piciorului stâng pe 12 mai, în timpul meciului cu Angelique Kerber de la Roma. Din cauza problemelor medicale, sportiva din România a ratat turneul de la Roland Garros. Revenirea pe teren a Simonei Halep era programată chiar pentru săptămâna precedentă, la Bad Homburg, dar accidentarea nu i-a permis să joace.

Sportiva clasată pe locul trei în ierarhia mondială a tenisului feminin a sperat că situația sa medicală se va ameliora până pe 28 iunie, când este programat startul competiției de la Wimbledon, ceea ce, însă, nu s-a întâmplat, transmite digisport.ro.

Simona Halep, parcurs aproape perfect la ultima participare la Wimbledon

Simona Halep este campioana en-titre de la Wimbledon, datorită titlului cucerit în 2019, ediția de anul trecut fiind anulată din cauza pandemiei de COVID-19.

Pentru a deveni primul sportiv din România care câștigă turneul de la Wimbledon la simplu, performanță despre care Simona Halep a transmis în mod repetat că este cea mai importantă din cariera sa, jucătoarea din Constanța le-a eliminat pe Aliaksandra Sasnovich, 6-4, 7-5, Mihaela Buzărnescu, 6-3, 4-6, 6-2, Victoria Azarenka 6-3, 6-1, Cori Gauff, 6-3, 6-3, Shuai Zhang, 7-6 (4), 6-1, Elina Svitolina, 6-1, 6-3, și Serena Williams, 6-2, 6-2.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md