17:09:19 20.04.2024
Stiri

Dodon și Voronin au reluat SPERIETORILE cu pericolele externe. Maia Sandu: „Ei nu vor să vorbească despre corupția la care participă, despre banii din „KULIOK”… Nu mă voi închide în oficiu pentru trei luni, dar o să spun ADEVĂRUL oamenilor”

Actualitate 25.06.2021 12:30 Vizualizări6921 Autor: Ziarul National
Dodon și Voronin au reluat SPERIETORILE cu pericolele externe. Maia Sandu: „Ei nu vor să vorbească despre corupția la care participă, despre banii din „KULIOK”… Nu mă voi închide în oficiu pentru trei luni, dar o să spun ADEVĂRUL oamenilor”


Președintele Maia Sandu respinge acuzațiile lansate de socialistul Igor Dodon și comunistul Vladimir Voronin, potrivit cărora partenerii occidentali ai R. Moldova s-ar implica în procesul electoral. De asemenea, președinta susține că va continua întâlnirile cu cetățenii R. Moldova, deoarece aceștia trebuie să cunoască adevărul despre hoțiile săvârșite în ultimii ani.

Potrivit Maiei Sandu, ambasadorii occidentali sunt interesați ca R. Moldova să devină un stat cu o democrație avansată, iar lui Igor Dodon și Voronin nu le-ar conveni acest lucru.

„Anume acești ambasadori au susținut multe proiecte, pentru ca să ne consolidăm instituțiile democratice. Aceștia doresc o democrație autentică în R. Molodva. Pentru că Dodon și cei PSRM nu au cu ce să se laude cetățenilor, dânșii încearcă să-i sperie. Insistă cu această sperietoare – pericolul din afara republicii. Ei nu vor să vorbească despre corupția la care participă, despre schemele de stoarcere a banilor din întreprinderile de stat, despre banii din „kuliok”... Atunci ei încearcă să-i sperie pe oameni… că uite vine cineva din afară. Acest miliard de dolari care este furat anual din R. Moldova… Miliardul e furat de hoții de aici, dar nu de cei aflați în afara republicii. Din afară vin proiecte pentru dezvoltarea R. Moldova”, a precizat șeful statului ieri-seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Totodată, Maia Sandu consideră absurde acuzațiile lui Voronin, potrivit cărora ar fi făcut campanie PAS la întrevederea cu diaspora din Italia.

„Eu le-am spus oamenilor că lucrez pentru ei și voi contribui la rezolvarea problemelor lor. Eu nu am de gând să mă închid în oficiu pentru trei luni, atunci când în R. Moldova sunt alegeri parlamentare. Eu nu am făcut campanie pentru partid. Eu îi chem pe oameni și o să-i chem în continuare să iasă la vot. Îi chem să voteze pentru oameni onești. În rest, eu văd că toată lumea folosește numele meu în această campanie. Socialiștii, de dimineață și până seara, spun minciuni despre mine. Ei nu au pe ce să-și construiască campania și spun minciuni și falsuri despre mine. Eu o să merg să le spun oamenilor adevărul. Nu o să stau închisă acolo, ca nu cumva să mă acuze ei de imixtiune în alegeri. PAS e partidul care spune deschis că susține programul meu, este partidul cu care am lucrat. Eu vreau să lucrez cu un parlament format din oameni onești, indiferent câte partide vor forma această majoritate parlamentară”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md