10:21:14 29.03.2024
Stiri

PSRM ar ataca SIS-ul cu privire la cazul Ceaus în scop electoral: „Încearcă să manipuleze opinia publică prin insinuări și interpretări”

Actualitate 25.06.2021 12:43 Vizualizări1193 Autor: Ziarul National
PSRM ar ataca SIS-ul cu privire la cazul Ceaus în scop electoral: „Încearcă să manipuleze opinia publică prin insinuări și interpretări”


Serviciul de Informații și Securitatea (SIS) neagă din nou implicarea acestei instituții în cazul răpirii fostului judecător ucrainean, Nikolai Ceaus, care se ascundea la Chișinău de justiția din Ucraina.

Reacția vine după ce deputații socialiști Adrian Lebedinschi și Grigore Novac au acuzat SIS că nu a vrut să colaboreze cu Comisia parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean Nikolai Ceaus și ar fi încercat să ducă deputații „pe o pistă greșită”.

„Comisia a audiat mai multe persoane, reprezentanți ai instituțiilor, am dat de urmele celor care l-au răpit pe Ceaus, am constatat cârdășia instituțiilor de stat în această crimă. Urmele acestei crime duc și la instituția prezidențială. Noi nu am avut deschidere ori conlucrare sub nici o formă din partea instituției prezidențiale, chiar dacă am expediat mai multe demersuri. SIS a încercat să ne ducă pe pistă greșită”, a spus Grigore Novac joi, într-o conferință de presă.

În replică, SIS pune acuzațiile pe seama campaniei electorale și îndeamnă socialiștii să meargă la Procuratura Generală, dacă au probe.

„Instituția a făcut declarații publice în cadrul cărora și-a reiterat poziția și a negat orice implicare în activități ilicite legate de posibila răpire a cetățeanului ucrainean. Regretăm faptul că actorii politici tot mai frecvent în retorica lor utilizează SIS și încearcă să manipuleze opinia publică prin insinuări și interpretări pentru a-și promova imaginea în campanie electorală. Serviciul de Informații și Securitate sugerează și îndeamnă deputații fracțiunii PSRM, cu probele pe care le invocă că le dețin, să se adreseze Procuraturii Generale pentru a fi inițiată o cercetare sub prisma penală a faptelor la care fac referire, ce va demonstra fie veridicitatea celor imputate de către aceștia, fie caracterul declarativ și politic al evenimentului de presă de astăzi”, se arată într-un comunicat de presă al SIS.

Menționăm că Ceaus a publicat mai multe filmulețe video după plecarea sa din R. Moldova în care afirmă că nu a fost răpit și că s-ar afla într-un loc sigur.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md