11:21:46 29.03.2024
Stiri

Ministerul condus de Pogolșa susține că Ion Iovcev poate ocupa orice funcție la Liceul „Lucian Blaga” de la Tiraspol, în afară de cea de director

Actualitate 25.06.2021 15:58 Vizualizări1863 Autor: Ziarul National
Ministerul condus de Pogolșa susține că Ion Iovcev poate ocupa orice funcție la Liceul „Lucian Blaga” de la Tiraspol, în afară de cea de director Moldova.org


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), condus de Lilia Pogolșa, susține că insistuția nu a făcut altceva decât să respecte legislația în cazul demiterii lui Ion Iovcev din funcția de director al Liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, singura instituție de învățământ cu predare în limbă română din acest oraș.

Ion Iovcev se află în fruntea acestui liceu de aproape 30 de ani și consideră că a fost umilit de către funcționarii de la Chișinău, care l-au anunțat zilele trecute la telefon că nu mai poate activa ca director.

CITIȚI și Ion Iovcev, un SIMBOL al luptei pentru LIMBA ROMÂNĂ la Tiraspol, a fost DEMIS din funcție printr-un ordin semnat de ministra lui Dodon. „Această demitere este un CADOU pentru separatiști”

În replică, MECC arată că Ion Iovcev a ocupat în ultimii șase ani funcția de director interimar al acestui liceu, deși legislația prevede că interimatul poate fi exercitat maximum șase luni, timp în care trebuie ales un nou conducător prin concurs.

„Regulamentul, aprobat prin ordinul Ministerului Educației nr. 163/2015, interzice participarea la concurs a persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani. Art. 82 lit. i) din Codul muncii al Republicii Moldova nr. 154/2003 stipulează încetarea contractului individual de muncă în circumstanțe ce nu depind de voința părților la atingerea vârstei de 65 de ani de către conducătorul unității de stat. Persoanele (conducătorii) eliberați din serviciu în legătură cu atingerea vârstei de 65 de ani pot fi angajate în orice funcție, alta decât cea de conducător al unității de stat”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

CITIȚI și Demis de MECC, Ion Iovcev este invitat să lucreze la Parlamentul European: „Decizia MECC denotă DISPREȚ pentru educația în limba română. Această lovitură NU va rămâne fără consecințe”

MECC anunță, de asemenea, că demarează un concurs pentru ocuparea funcției de director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Ion Iovcev afirmă că are capacitățile necesare și energia să conducă această instituție îm continuare, chiar dacă are 70 de ani, și crede că guvernarea socialistă de la Chișinău ar îndeplini inclusiv indicații de la Moscova, cu scopul de a lichida ultima redută a limbii române de la Tiraspol.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md