05:41:01 20.04.2024
Stiri

Agenţia pentru Eficienţă Energetică a dat start CAMPANIEI „Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente – prioritate a autorităților publice locale”

Actualitate 25.06.2021 17:59 Vizualizări1706 Autor: Ziarul National
 Agenţia pentru Eficienţă Energetică a dat start CAMPANIEI „Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente – prioritate a autorităților publice locale”


Directorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică (AEE), Alexandru Ciudin, a dat start campaniei de informare „Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente – prioritate a autorităților publice locale”, care va decurge în perioada iunie – august 2021.

Campania de informare se desfășoară în toate centrele raionale ale R. Moldova și UTA Găgăuzia, scopul acesteia fiind diseminarea informației prin intermediul autorităților publice locale, despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.

Cu această ocazie, în incinta Consiliului raional din orașul Telenești a fost instalat un panou care conține informații din toate domeniile legate de eficiența energetică, precum sfaturi la domiciliu sau la birou, măsuri de eficientizare a energiei, iar pentru specialiștii în domeniu sunt disponibile informații despre cerințele minime de elaborare a unui audit energetic, scopul și importanța acestuia.

La eveniment au fost prezenți vicepreședintele raionului, Alexandru Taburceanu, și primarul orașului Telenești, Vadim Lelic, care și-au manifestat deschiderea față de acțiunea de informare a Agenției.

„Ne dorim ca autorităţile publice locale să cunoască cât mai multe informaţii despre eficienţa energetică şi, la rândul lor, să îndemne consumatorii locali să opteze pentru produse eficiente energetic. Suntem convinşi că, prin astfel de acțiuni vom reuşi, cu paşi mărunţi dar siguri, să responsabilizăm tot mai mult cetăţenii în acest sens”, consideră directorul AEE, citat de un comunicat de presă al instituției.

Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md