Universitatea de Stat din Moldova are un nou prorector

Sergiu Corlat
Foto: Facebook/ Sergiu Corlat

Universitatea de Stat din Moldova are un nou prorector. Este vorba despre Sergiu Corlat. Acesta a fost prezentat de către rectorul USM, Igor Șarov, în cadrul ședinței Senatului USM din 25 iunie 2021.

În noul său post, Sergiu Corlat va fi responsabil de elaborarea strategiei de digitalizare pentru o perioadă de 5 ani cu promovarea unei politici coerente de protecție, conservare și arhivare a datelor pe suport electronic în vederea creșterii calității și performanției instituționale, precum și de asigurarea materială a digitalizării.

Sergiu Corlat este o personalitate cunoscută în domeniul IT, cu o experiență vastă didactică și de cercetare. Până în prezent, și-a desfășurat activitatea în calitate de profesor de informatică, este expert național la dezvoltarea și modernizarea curriculumului, coautor de programe de educație digitală pentru clasele primare. Noul prorector pentru digitalizare a USM este unul dintre conducătorii clubului de programare competitivă de la liceul Orizont, membru al Consiliului Olimpic la Informatică, Olimpiada Balcanică de Informatică, alte concursuri regionale și naționale, coordonator al concursului de programare „The Game of Code”.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente