Începe Pepiniera, seria de concerte care aduce trupele noi românești pe scena din Chișinău

fb post_pepiniera_melting dice_artcor

Anul acesta, Pepiniera înseamnă 18 concerte, în trei orașe din România și Republica Moldova, prin care organizatorii își propun să susțină trupele tinere, la început de drum, dar care promit prin calitatea muzicii și a fan-base-ului local și nu numai.

Melting Dice, Pinholes, Dimitri’s Bats, Rockabella, Adam’s Nest și Sea Section sunt cele șase trupe care vor urca pe scena Pepiniera și care vor demonstra că muzica lor este pregătită să ajungă și pe afișele marilor festivaluri naționale și internaționale. Cele 18 concerte vor avea loc în aer liber, în grădinile celor trei locații partenere, iar fanii vor putea susține trupele preferate printr-un sistem de donație, la intrarea în concert. 

În perioada 24 iunie – 05 septembrie, orașele Bacău, Galați și Chișinău se vor bucura de seria de concerte Pepiniera, susținută prin programul Comisiei Europene – Music Moves Europe.

Codruț Dumitrescu, manager de proiect al seriei de concerte Pepiniera, a declarat că „susținerea din partea Comisiei Europene în acest proiect este extrem de importantă pentru noi și benefică atât pentru trupe, cât și pentru localurile în care se întâmplă concertele. Pe lângă susținerea trupelor și artiștilor la început de drum, ne dorim să creștem calitatea concertelor din țară, construind alături de managerii celor 3 localuri o serie de proceduri și pași în planificare, organizare și comunicare. E nevoie de un ABC comun al industriei, astfel încât să avem standarde cât mai înalte și la nivelul celor europene. ” 

Calendarul concertelor Pepiniera la Chișinău

# Melting Dice: 27 iunie – curtea Artcor.

# Pinholes: 18 iulie – curtea Artcor.

# Dimitri’s Bats: 01 august – curtea Artcor.

# Sea Section: 15 august – curtea Artcor.

# Adam’s Nest: 29 august – curtea Artcor.

# Rockabella: 05 septembrie – curtea Artcor.

Proiectul Pepiniera este fondat de Overground Music și co-finanțat de Comisia Europeană prin proiectul Music Moves Europe. 

Music Moves Europe (MME) este o inițiativă strategică lansată de Comisia Europeană în sprijinul sectorului muzical european. Prin MME, Comisia Europeană își dorește să construiască și să consolideze cele mai importante active ale sectorului: creativitate, diversitate și competitivitate. 

Overground Music este o agenție de management și PR artistic, cu experiență în elaborarea de proiecte inovatoare și organizare de evenimente. În câțiva ani de activitate, echipa Overground a ajuns să realizeze proiecte complexe și îndrăznețe cu cele mai importante nume ale scenei de muzică alternativă din România – byron, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus, Jurjak, Lucia etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente