fbpx

Ministerul Sănătății anunță că vor fi prelevate probe pentru a stabili dacă tulpina indiană este prezentă în R. Moldova

În contextul răspândirii cazurilor de infectare cu noua tulpină indiană Delta a virusului COVID-19 la nivel global, inclusiv în România și Ucraina, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), facen apel către cetățenii Republicii Moldova să respecte cu strictețe măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19. Totodată, îndeamnă cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19, vaccinul având o eficiență crescută inclusiv împotriva noii tulpini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În continuare este obligatoriu ca populația, inclusiv persoanele vaccinate împotriva COVID-19, să poarte masca de protecție în spațiile închise, să evite aglomerațiile, să-și dezinfecteze regulat mâinile, să păstreze distanța de siguranță de cel puțin 1m, iar în cazul apariției simptomelor de febră, tuse, dificultăți de respirație și alte simptome concomitente, să apeleze imediat la medic”, comunică MSMPS.

Pentru a limita pericolul de răspândire a tulpinii indiene pe teritoriul Republicii Moldova, specialiștii epidemiologi din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică urmează să propună noi măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19

Totodată, vor fi prelevate probe pentru a stabili dacă tulpina indiană este prezentă în țara noastră, care vor fi transmise la laboratorul din Germania, pentru secvențiere, anunță MSMPS.

Vezi și: ECDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului va reprezenta 90% din cazurile noi în UE până la sfârșitul lunii august

 

Articole asemănătoare

Back to top button