/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ 45 de absolvenți ai Academiei „Alexandru cel Bun” și-au primit azi diplomele și gradul militar

missing
25 iunie 2021, ora 19:02

Onoruri militare, cântece patriotice, lacrimi de bucurie și… mult vin spumant. Absolvenții Academiei Militare Alexandru Cel Bun au primit, astăzi, diplomele de licență și gradul primar de locotenent. În uniformă de gală, absolvenții s-au aliniat în scuarul catedralei. În timp ce conducerea forțelor armate și comandantul suprem al Armatei Naționale, Maia Sandu, le înmânau actele de studii, tinerii locotenenți erau aplaudați de cei apropiați.

Ceremonia solemnă a avut loc în scuarul Catedralei din inima Capitalei. Cei 45 de absolvenți ai Academiei Militare „Alexandru Cel Bun” s-au aliniat în fața Arcului de Trimuf, unde le-au fost înmânate diplomele de licență și gradul de locotenent.

După asta, tinerii locotenenți au intonat în cor piesa Ofițerii, dedicat celor care activează în instituțiile de forță.

Emoțiile au fost și mai mari, când absolvenții au băut vin spumant dintr-un cartuș, un corn și o cască, lucru care a devenit deja o tradiție la astfel de ceremonii.

Și-au ales o misiune deloc ușoară și o responsabilitate enormă. Aceste două lucruri absolvenții le-au însușit cu brio în cei trei ani, cât au dat din coate, pentru a purta cu mândrie, pe umăr, cele două steluțe.

„Am emoții destul de pline și sunt bucuroasă că am trecut prin toate greutățile și am ajuns până la absolvirea Academiei Militare. Acești trei ani au fost foarte interesanți, plini de experiențe”.

„O să avem diseră bal. Acum, s-au adunat toate emoțiile împreună și nici nu pot să vorbesc. Sunt fericit că am absolvit Academia Militară după 3 ani de studii”.

Cei mai emoționați au fost, totuși, părinții și rudele care au asistat la evenimant. Majoritatea nu și-au putut stăpâni lacrimile de bucurie.

„- Sunt mândră că și-a ales nu doar că așa profesie, dar și misiunea de a apăra țara. – Ce emoții ați avut când l-ați văzut în uniformă? – Vedeți că și acum sunt în lacrimi…”

„Asta este o mândrie a noastră și a patriei noastre, ne mândrim cu dânsul. Succes!”

„Dorim tuturor studenților multă sănătate și putere. Părinților – să fie sănătoși și să se bucure de copiii lor!”

După absolvire, tinerii locotenenți urmează să ocupe funcții în cadrul forțelor armate ale Republicii Moldova.

„Au absolvit 45 de abolvenți la 3 specialități, conducerea specialității de infanterie, artilerie și comunicații. Desigur că este o sărbătoare și pentru armată, pentru că, peste o lună de concediu obligatoriu, urmează să completeze rândurie armatei.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram