/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Un bărbat din Capitală a pus pe jar poliția! A sunat la 112 și a spus că un sediu Moldtelecom e minat

missing
25 iunie 2021, ora 22:34

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Capitală a pus în această seară pe jar oamenii legii. Individul a sunat la 112 și a spus că în sediul central al companiei Moldtelecom s-ar afla un obiect explozibil. 

Apelul a fost înregistrat la ora 20:25. La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Centru, angajații IGSU, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh.

Forțele de ordine au încercuit zona și evacuat personalul care se afla în acel moment în incinta clădirii.

Din fericire, alerta s-a dovedit a fi falsă, întrucât cei de la „Bombteh” nu au identificat niciun obiect explozibil.

Bărbatul care a făcut apelul fals a fost deja reținut de oamenii legii. El a fost escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale, suspectul și-a recunoscut vina.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcție de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”.

Conform legislației acesta riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram