image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția PSRM, la dezvăluirile apărute în publicația germană BILD: „Nu am primit niciun ban din exterior”

PSRM neagă informațiile apărute în prestigioasa publicație germană Bild în care se spune că autoritățile de la Kremlin au investit peste 11 milioane de euro pentru a-l face pe Igor Dodon președinte al Republicii Moldova. Bild, face referință la un document al Serviciului de Informații și Securitate din RM și afirmă că scenariul aplicat la Chișinău ar putea fi folosit la alegerile parlamentare din Germania, planificate pentru septembrie curent.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova respinge categoric aceste acuzații și declară că finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon, precum și întreaga activitate a Partidului Socialiștilor, a fost și se desfășoară pe baze legale, în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova. Partidul Socialiștilor și candidatul său, Igor Dodon, nu au primit niciun ban ajutor din exterior pentru desfășurarea campaniei electoral”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.

Socialiștii califică informațiile apărute în publicația germană ca fiind „un act de denigrare intenționată a partidului”, fapt ce are legătură cu campania electrală.

În context, PSRM mai spune că va ataca în instanța de judecată atât Bild cât și pe cei care au preluat această informație.

Precizăm că Bild a publicat documentul serviciului secret moldovenesc care analizează în detaliu campania rusă planificată pentru a influența alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. În acea perioadă, Igor Dodon tocmai pierduse în fața candidatului pro-european Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: