Peste 100 de persoane, audiate în dosarul pe situația din sistemul penitenciar. Șeful PCCOCS: „După ce a fost înlăturat Moscalciuc și Demcenco acestea vin fără frică și fac declarații”

Șeful PCCOCS, Ion Caracuian, a venit cu unele detalii privind dosarul pe tot ce se întâmplă în sistemul penitenciar. Până astăzi peste o sută de persoane au fost audiate la cerere, după ce Vladimir Moscalciuc, alias Makena, și Serghei Demcenco, au fost înlăturate din sistemul penitenciar. „Foarte multe persoane vin deja nevând frică să facă declarații”, a precizat Caracuian.

Foto:

„Dosarul acesta pe care noi îl investigăm pe tot ce se întâmplă în sistemul penitenciar este un dosar destul de voluminos. Este o grupare criminală. Ca să documentezi o grupare criminală noi avem interesul de a documenta de ce în sistemul penitenciar și astăzi sunt păstrate infrastructura criminală, de ce sunt umiliți, de ce sunt cei care stau bine mersi în sistemul penitenciar cu condiții foarte okay, de ce asta este acoperit din partea administrației, de ce cei care sunt supraveghetori, care trebuie să stea cu ochii ca toți să-și execute pedeapsa în aceleași limite de drepturi, închid ochii sau favorizează, este un dosar foarte voluminos. 

Foarte multe persoane după ce a fost înlăturat din sistemul penitenciar Moscalciuc, Demcenco, se deschid, foarte multe persoane vin deja neavând frică cu declarații, chiar cu cereri de a fi audiați și noi avem deja cred că sute de persoane, sunt peste o sută, nu vă pot da o cifră, audiate la cerere, ulterior trebuie de făcut confruntări, dar venim cu detalii când avansăm.

Declarații au depus inclusiv împotriva lui Demcenco, și nu numai, și a celor care asigurau subcultura criminală și a celor care permiteau să fie păstrată această subcultură”, a spus Caracuian.

Mandatul de arest pentru directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a fost prelungit cu încă 30 zile.

În dimineața zilei de 15 februarie 2021, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-a reținut preventiv pentru 72 de ore, pe unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, a fost reținut de SIS în legătura cu schema de escrocherii ce ține de însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Pe 12 februarie o un grup din 12 membri, a fost destructurată de oamenii legii pentru comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea unor sume de bani de pe cardurile bancare ale cetățenilor.


Pub