Un preot grec, supărat că ar fi fost prins cu droguri, a stropit cu acid membrii clerului care intenționau să îl excludă din eparhie

Zece persoane, printre care șapte mitropoliţi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei au fost răniţi, miercuri seară, la Atena, într-un atac cu acid sulfuric concentrat. Atacul a avut loc după audierile unui preot care riscă să fie expulzat din rândul clerului ortodox pentru implicare în traficul de droguri, a anunţat poliţia, scrie digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Suspectul, un preot audiat în cadrul unor proceduri disciplinare şi care riscă să fie expulzat din rândul clerului ortodox, este acuzat de implicare în traficul de droguri, potrivit agenţiei greceşti de presă ANA.

Mitropoliții se aflau în sesiune pentru a discuta posibila caterisirea preotului, după ce ar fi avut în posesie 1,8 grame de cocaină, ascunsă sub sutană. La prezentarea în fața unui procuror din orașul Veroia, acesta a recunoscut că drogul era „pentru uz personal”.

Preşedinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a condamnat acest atac.

Trei dintre mitropoliți sunt spitalizați cu arsuri, în mare parte,  pe față și mâini, provocate de acid.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a vorbit după incident cu arhiepiscopul Atenei, Ieronim al II-lea, primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei. El şi-a exprimat „profunda sa tristeţe” şi a dat asigurări că statul va oferi „toată asistenţa medicală posibilă pentru recuperarea rapidă a victimelor acestui atac”.


Pub