Principală  —  IMPORTANTE   —   Socialiștii anunță că vor acționa…

Socialiștii anunță că vor acționa în judecată ziarul german Bild, după articolul publicat despre cum „Kremlinul a investit 11,453 milioane de euro la prezidențiale pentru a-l face pe Igor Dodon noul președinte al Moldovei”

„Indignați” de apariția articolului în ziarul german BILD, în care jurnaliștii germani scriu despre cum „Kremlinul a investit 11,453 milioane de euro la prezidențiale pentru a-l face pe Igor Dodon noul președinte al Moldovei și pentru a-și consolida influența în Europa Centrală” și prezintă mai multe scenarii prin care spun ei că urmau să fie influențate alegerile din R. Moldova, socialiștii anunță că vor acționa în judecată ziarul german.

Într-un comunicat de presă al PSRM, socialiștii califică informațiile publicate de BILD drept „invenții calomnioase” și susțin că atât partidul, cât și candidatul său la prezidențiale, Igor Dodon, „nu au primit niciun ban ajutor din exterior pentru desfășurarea campaniei electorale”.

„(…) Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va înainta în instanțe de judecată acțiuni împotriva ziarului german ”Bild” și împotriva tuturor mijloacelor de informare în masă din Moldova care au participat la difuzarea acestei calomnii flagrante.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă indignarea în legătură cu invențiile calomnioase care se conțin într-un articol din publicația germană „Bild”, fiind distribuite de un șir de surse mass-media care o susțin pe Maia Sanda și partidul PAS, aflat sub controlul acesteia. (…) Partidul Socialiștilor din Republica Moldova respinge categoric aceste acuzații și declară că finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon, precum și întreaga activitate a Partidului Socialiștilor, a fost și se desfășoară pe baze legale, în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova. Partidul Socialiștilor și candidatul său, Igor Dodon, nu au primit niciun ban ajutor din exterior pentru desfășurarea campaniei electorale”, se arată în comunicatul PSRM.

Declarațiile PSRM vin după ce ziarul german BILD a publicat un articol în care scriu că „Kremlinul a investit 11 453 000 de euro, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, pentru a-l face pe socialistul Igor Dodon noul președinte al Moldovei, ceea ce nu s-a întâmplat, și pentru a-și consolida influența în Europa Centrală”.

BILD scrie că a intrat în posesia unor documentele exclusive „care cuantifică cheltuielile planificate ale Rusiei pentru a influența alegerile din Moldova”.

MAI MULTE DETALII AICI: Presa germană: „Kremlinul a investit 11,453 milioane de euro la prezidențiale pentru a-l face pe Igor Dodon noul președinte al Moldovei și pentru a-și consolida influența în Europa Centrală”. Scenariile cu „ADOLF” și actori, proiectul „Moldova cremoasă” sau ce trebuiau să facă „candidații prietenoși” pentru mii de euro