Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Continuă lucrările de amenajare a Parcului „La Izvor”

   2007

Primăria municipiului Chișinău informează că în Parcul „La Izvor", sectorul Buiucani, aflat în proces de reabilitare, în prezent se desfășoară lucrări de asfaltare a aleilor pietonale și a pistelor pentru cicliști, cu o lungime totală de 7,8 km.

În săptămâna curentă a început așternerea asfaltului pe trotuarele din fața parcului, care erau în stare de degradare. În perioada următoare, sunt prevăzute lucrări de amenajare pe plajă, inclusiv instalarea cabinelor de duș, înnoirea nisipului etc.

E de menționat că lucrările deja realizate se referă la: amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru cicliști, instalarea sistemelor de iluminat și de irigare, amenajarea terenurilor de sport multifuncționale și cele de joacă pentru copii.

Totodată, la intrarea în parc a fost construită o fântână arteziană, iluminată artistic, iar în preajmă este pregătit terenul pentru amenajarea unei parcări auto pentru 460 de mașini.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că odată cu reabilitarea Parcului „La Izvor", care este unul din cele mai mari zone verzi din oraș, municipalitatea și-a propus să ofere cetățenilor capitalei spații în aer liber pentru practicarea diferitor genuri de sport, având în vedere că majoritatea oamenilor își doresc un mod de viață sănătos și locuri de agrement amenajate în apropiere de locuințele lor.

Pentru lucrările de reabilitare a Parcului „La Izvor", în bugetul municipal pentru anul curent au fost prevăzuți 11 milioane de lei.