21:37:38 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Un șef de la MAI, REȚINUT de SIS în momentul în care VINDEA tehnică specială de mii de euro cu ajutorul căreia se pot FURA automobile de LUX: Grupare specializată în TRAFIC de ARME, destructurată

Actualitate 24.06.2021 10:44 Vizualizări4067 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un șef de la MAI, REȚINUT de SIS în momentul în care VINDEA tehnică specială de mii de euro cu ajutorul căreia se pot FURA automobile de LUX: Grupare specializată în TRAFIC de ARME, destructurată


Un angajat cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost reținut în flagrant delict de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii din Chișinău în momentul în care vindea unei persoane tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux.

Prețul pe care polițistul l-a cerut pentru dispozitivul respectiv este de 18 000 de euro.

Potrivit SIS, cumpărătorul făcea parte dintr-o grupare specializată în trafic de arme.



„Pe parcursul documentării procesual-penale, au fost realizate achiziții de control ale mai multor arme, care s-au dovedit a fi complet funcționale. La fel, a fost demonstrată eficacitatea dispozitivului, fiind deschise și pornite patru mașini de lux, a căror fabricare datează începând cu 2017. În cadrul perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri și materiale cu potențial probatoriu, precum și tehnică specială de deschidere și pornire a autoturismelor”, se arată într-un comunicat de presă al SIS.

În total, oamenii legii au reținut șase membri ai acestei grupări, care sunt cercetați pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, precum și sustragerea lor.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 2 la 7 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md