02:19:32 20.04.2024
Stiri

Socialiștii au sărit ca ARȘI, după ce „Bild” a scris că RUSIA ar fi finanțat cu 11,5 MILIOANE de euro campania prezidențială a lui Dodon: „Se pregătește terenul pentru interzicerea PSRM de către regimul dictatorial al Maiei Sandu”

Actualitate 24.06.2021 18:12 Vizualizări8617 Autor: Ziarul National
Socialiștii au sărit ca ARȘI, după ce „Bild” a scris că RUSIA ar fi finanțat cu 11,5 MILIOANE de euro campania prezidențială a lui Dodon: „Se pregătește terenul pentru interzicerea PSRM de către regimul dictatorial al Maiei Sandu”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) consideră că investigația realizată de ziarul german „Bild”, în care se demonstrează că Rusia ar fi investit circa 11,5 milioane de euro în campania prezidențială a lui Igor Dodon, ar fi o pură invenție. În acest sens, formațiunea lui Igor Dodon intenționează să acționeze în judecată tabloidul „Bild”.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

„PSRM își exprimă indignarea în legătură cu invențiile calomnioase care se conțin într-un articol din publicația germană „Bild”, fiind distribuite de un șir de surse mass-media care o susțin pe Maia Sanda și partidul PAS. Articolul acuză conducerea Federației Ruse de finanțare, în cadrul alegerilor prezidențiale din 2020, a campaniei electorale a candidatului la funcția de președinte al R. Moldova, actualmente președintele PSRM, Igor Dodon. PSRM respinge categoric aceste acuzații și declară că finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon, precum și întreaga activitate a PSRM, a fost și se desfășoară pe baze legale, în strictă conformitate cu legislația R. Moldova”, se arată într-un comunicat de presă remis de socialiști.

Citește și: VIDEO // Începutul SFÂRȘITULUI pentru Dodon? O nouă turnură în dosarul „Bahamas”. Un fost candidat la funcția de PROCUROR general prezintă NOI DOVEZI privind finanțarea lui Dodon cu 1,5 milioane de dolari proveniți din Rusia

Citește și: DOC // Un document EXPLOZIV al SIS arată că RUSIA ar fi investit circa 11,5 MILIOANE de euro în campania prezidențială a lui Dodon, dar cu toate acestea socialistul a PIERDUT în fața Maiei Sandu. Cum au fost REPARTIZAȚI banii

PSRM dă asigurări că formațiunea, dar și Igor Dodon nu ar fi primit niciun ban din exterior pentru desfășurarea campaniei electorale.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

„Calificăm apariția unor astfel de publicații în toiul campaniei electorale ca un act de denigrare intenționată a partidului care face parte din Blocul electoral al „Comuniștilor și Socialiștilor” și, totodată, ca o pregătire a terenului pentru interzicerea PSRM de către regimul dictatorial al președintelui Maia Sandu, care într-adevăr beneficiază deschis de sprijinul extern. Iar apariția acestui articol calomnios în publicația germană confirmă acest fapt odată în plus.

CITIȚI și VIDEO // Noi FILMĂRI cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Șeful statului povestește că merge la RAPORT la conducerea Federației Ruse: „Eu scriam notele lui Putin...”

PSRM va înainta în instanțe de judecată acțiuni împotriva ziarului german „Bild” și împotriva tuturor mijloacelor de informare în masă din R. Moldova care au participat la difuzarea acestei calomnii flagrante”, se mai arată în declarația socialiștilor.

CITIȚI și Plahotniuc a DEZVĂLUIT ce ar fi fost în misteriosul „KULIOK”, care ar fi ajuns la Dodon. „Procuratura a ridicat toate înregistrările și toate copiile care au ținut de acel episod”

De menționat că anterior, Igor Dodon, surprins la o masă cu fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, s-a confesat că primește de la 700 de mii la un milion de dolari lunar din Federația Rusă pentru a-i întreține pe socialiști.

Amintim că RISE Moldova a scris toamna trecută că, în pragul campaniei pentru prezidențiale, mai mulți consultanți politici din Federația Rusă au aterizat în Republica Moldova. Așa-numiții polit-tehnologi au debarcat la Chișinău cu acordul Kremlinului. Reporterii de investigație au reușit să identifice opt dintre ei, surprinzându-i în compania mai multor deputați socialiști, dar și a purtătoarei de cuvânt a candidatului Igor Dodon. Mai mult, unii dintre ei au vizitat frecvent sediul central al Partidului Socialiștilor și chiar au intrat ziua în amiaza mare la Președinție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md