Ce va face Warren Buffett cu averea sa? De ce copiii săi nu vor primi aproape nimic din cei 100 de miliarde $

24 Iun. 2021, 15:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Iun. 2021, 15:18 // Au Bani //  MD Bani

Warren Buffett este acum la jumătatea drumului către obiectivul său de a-și oferi averea masivă. Cu toate că mai are 100 de miliarde de dolari de oferit, magnatul nu intenționează să o împartă cu copiii săi.

Miliardarul este de părere că banii lui trebuie cheltuiți pentru cauze filantropice și nu pentru portofoliile de investiții ai copiilor săi.

„După o lungă observare a familiilor super-bogate, iată recomandarea mea: lăsați copiilor suficient pentru a putea face orice, dar nu suficient pentru a nu putea face nimic”, a spus el într-o notă adresată acționarilor, adăugând că copiii săi copii adulți „ continuă eforturile filantropice care implică atât bani cât și timp. ”

Asta nu înseamnă că copiii lui Buffett, acum în vârstă de 60 de ani, nu au primit nimic de la tatăl lor. Fiecare copil are o fundație de 2 miliarde de dolari finanțată de Buffett, a informat The Washington Post în 2014.

Nota lui Buffett anunța că a donat acțiunile sale de la Berkshire Hathaway în valoare de 4,1 miliarde de dolari către cinci fundații caritabile, ca parte a efortului său de a oferi 99% din averea sa până la sfârșitul vieții sale, aducând totalul donației sale la 41 de miliarde de dolari.

Buffett numește filantropia sa „cea mai ușoară faptă din lume”, deoarece „dăruirea este nedureroasă și poate duce la o viață mai bună atât pentru dumneavoastră, cât și pentru copiii voștri”.

„De-a lungul multor decenii am acumulat o sumă aproape de neînțeles pur și simplu făcând ceea ce îmi place să fac”, a spus el.

Buffett și-a anunțat pentru prima dată planul de a oferi marea majoritate a averii sale în 2006, când avea 75 de ani și deținea 474.998 acțiuni ale Berkshire Hathaway. Odată cu anunțul de miercuri, Oracolul lui Omaha a spus că este „la jumătatea drumului”.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău