UEFA a anulat regula golului în deplasare pentru meciurile din Liga Campionilor și Liga Europa

1555588717_935511_noticia_normal

UEFA a confirmat că regula golurilor în deplasare va fi abolită din competițiile europene, schimbarea regulii fiind pusă în aplicare pentru începutul sezonului 2021/2022.

Regula golurilor în deplasare a fost folosită de peste o jumătate de secol, lucru care schimba mersul jocului în meciul retur.

Această regulă funcționa în felul următor. Echipa X care marca în deplasare un gol, dar care în același timp pierdea cu scorul de 2-1, se putea califica în runda următoare marcând acasă doar un singur gol. În total, suma golurilor din ambele meciuri era 2-2, însă golul marcat de echipa X în deplasare o avantaja în această situație.

De asemenea, mai există și alt caz în care echipa oaspete joacă în deplasare la egalitate, scor 1-1 sau 2-2, iar acasă e suficient ca să se încheie meciul retur cu scorul 0-0 sau 1-1 consecutiv. Și în această situație, golul în deplasare îi oferă un avantaj.

De exemplu, în sezonul precedent din Liga Campionilor, 2019/2020, în optimi s-au întâlnit Olympique Lyonnais (Franța) și Juventus FC Torino (Italia). Primul meci s-a încheiat cu o victorie pentru francezi (1-0), iar în meciul retur, în Italia, echipa Olympique Lyonnais a pierdut cu scorul de 1-2, însă datorită golului marcat în deplasare s-a calificat în sferturile de finală. În istoria Ligii Campionilor și a Ligii Europa astfel de cazuri sunt foarte multe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente