fbpx

Presa germană: „Kremlinul a investit peste 11 milioane de euro pentru a-l face pe Dodon șef de stat”. Socialiștii: Vom acționa în judecată ziarul

„În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, Kremlinul a investit 11,453 milioane de euro pentru a-l face pe Igor Dodon noul președinte al R. Moldova”. Este o informație publicată de ziarul german BILD, care susține că a obținut documente de  Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al R. Moldova. De cealaltă parte a baricadei, socialiștii susțin că acestea sunt invenții și vor acționa în judecată instituția de presă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul publicat de instituția germană de presă:

Ziarul german scrie că SIS ar fi descoperit, în vara anului 2020, mai multe scheme prin care Kremlinul începea  să le implementeze pentru a influența alegătorii.

Socialiștii au catalogat cele publicate de instituția de presă drept invenții și au respins acuzațiile aduse liderului PSRM, Igor Dodon.

„Ne exprimăm indignarea în legătură cu invențiile calomnioase care se conțin într-un articol din publicația germană BILD”, se arată într-o reacție a formațiunii.

„Finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon se desfășoară pe baze legale, în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova. Partidul Socialiștilor și candidatul său, Igor Dodon, nu au primit niciun ban ajutor din exterior pentru desfășurarea campaniei electorale”, mai menționează socialiștii.

Socialiștii susțin că vor înainta acțiuni în judecată împotriva ziarului german BILD.

Articole asemănătoare

Back to top button