/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Alegerile anticipate: Studenții și elevii din R. Moldova care învață în România pot circula gratuit cu trenul în perioada 10 - 12 iulie

missing
24 iunie 2021, ora 19:10

Studenții și elevii din Republica Moldova care învață în România vor circula gratuit cu trenul în perioada 10 – 12 iulie curent, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova. În acest mod, aceștia vor putea să se deplaseze la secțiile de vot deschise în România.

„Am solicitat ajutorul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în obținerea gratuității pentru transportul feroviar în contextul în care din cele 20 de centre universitare din România, doar în 11 centre universitare va exista cel puțin o secție de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova din 11 iulie 2021. Am motivat necesitatea gratuității la serviciile de transport feroviar în perioada 10-12 iulie prin faptul că această măsură va spori mobilitatea elevilor și studenților basarabeni și îi vor motiva să iasă la vot pentru a decide viitorul Republicii Moldova cel puțin pentru următorii 4 ani”, anunță Federația Tinerilor Români de Pretutindeni.

Demers către Secretariatul General al Guvernului României, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a fost depus săptămâna trecută.

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova se vor desfășura pe data de 11 iulie. În România vor fi 12 secții de votare pentru moldovenii cu drept de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram